Autóvásárlás jókor jó időben

Autóvásárlás külföldről

Mikor és hogyan éri meg használtautót vásárolni külföldről?

Ezek a kérdések bizonyára már aki külföldi autóvásárláson gondolkozik felmerültek. Több nézőpontot is figyelembe kell venni. Valóban olcsóbbak az autók télen? Ha igen, akkor mi az oka?

 

Autóvásárlás télen

A kereskedőknek és az eladó magánszemélyeknek a téli időszak több dolog miatt sem kedvez eladás szempontjából. A zord időjárás ideértve a havat és jeget egy-egy autónál megnehezítheti a gépjármű üzemképességét is.

Téli időszakban jóval kevesebb a vásárlói közönség mint a szebb időjárásban. Ennek köszönhetően az árakat az eladóknak csökkenteni kell ha minél hamarabb elszeretné adni az általa árult autót.

A gyengélkedő alkatrészeket a téli időszakban gyorsan kilehet szűrni mint pl: akkumulátor, szélvédő és ülésfűtés, ABS, önindító stb. Ha mód és lehetőség van az autóvásárlás időpontjának a kiválasztására akkor a legcélszerűbb a januári hónapot választani. Az új év kezdetén az eladó készleten lévő autók életkora egy évvel öregedett és a legfontosabb cél a mihamarabbi értékesítés. Ha készlet kifogy akkor fiatalabb járműveket tudjanak vásárolni.

A legkedvezőbb ajánlat megtalálásához folyamatosan figyelemmel kell követni a kínálatot. A legkedvezőbb áron akkor tudunk autót vásárolni amikor több a kínálat mint a kereslet.  A használautó kínálat figyelemmel tartása során számos dologra figyelni kell. Olykor hirtelen változások történnek az autóiparban (dízel botrány Németországban). Amikor a kínálat meghaladja a keresletet akkor az autók árai csökkenek.

Az új és a használatautókon bekövetkezett változtatások is segíthetnek az olcsóbb vásárlásban. Amikor ugyan azon a szérián végeznek módosításokat kisebb-nagyobb optikai kiegészítők vagy más egyebet akkor a régebbi szériához kedvezőbb áron hozzá lehet jutni. A vásárlási ár csökkenésével a fenntartási költségek is változnak mint pl az alkatrészek árak.

Komoly változásokat is okozhat az árfolyam ingadozása is. Ha bár a kereskedők napi szinten nyomon követik a világgazdaság alakulásait de akkor is érdemes 10%-os változással kalkulálni vásárlás előtt.

Ne akkor vásároljon autót amikor a legnagyobb szüksége lenne rá mert akkor kényszer helyzetbe kerül és nem biztos hogy jó döntésekel tud hozni. Érdemes kalkulálni a kötelező kopó és forgóalkatrészek cseréjére is vagy egyéb kiegészítő felszerelések pótlására az autóban.

Autószállítás trélerrel külföldről

Ha a kiszemelt járművet külföldön sikerült megvásárolni és nem szeretne bajlódni a hosszú haza úttal akkor mi autószállító kamionnal gyűjtő visszfuvarban kedvező áron házhoz szállítjuk igény esetén honosítjuk is. Bővebb információt az autószállítás oldalon talál. 

Ha külföldi papíros autó honosítása vagy forgalomba helyezésben kérné a segítségünket „autóbehozatal külföldről és forgalomba helyezés” blog bejegyzésben bővebb információt talál.