Autómentő

Az autómentés menete és folyamata

Az autómentés menete és folyamata

Autómentés menete és folyamata nagyon sok mindenből tevődik össze. A legfontosabb amit ismertetni kell a bajba jutott jármű vezetőjének vagy tulajdonosának a pontos helymeghatározás mert annak ismerete nélkül megnehezíti a mentés folyamatát. Autómentés Budapesten a belvárosból ott még nehézséget okozhat a forgalom és a parkoló autók. Ha megvan a pontos cím akkor egy megközelítőleges érkezési időpontot a helyszínre már nagyjából lehet kalkulálni. Mindenképp fontos árajánlatot kérni még a telefonos kommunikáció során.  Tájékoztató árainkat az autómentés és autószállítás  külföldről árak oldalon tudnak olvasni. 

Sérült vagy műszaki hibás jármű típusa

Ha már tudjuk a pontos helymeghatározást a következő lépés a sérült jármű adatainak ismertetése. Ebben az esetben pontos paraméterekre van szükségünk, hogy tudjuk milyen autómentő érkezzen a helyszínre. Az autómentésnek is vannak könnyebb és nehezebb feladatai. A könnyeb alatt azt kell érteni, hogy műszaki hibás lesz az autó és nem lehet vele folytatni tovább az utat a megadott cél felé. A legtöbb esetben kiérkezünk a helyszínre ha nem lehet orvosolni helyszínen az adott problémát akkor a megadott címre szállítjuk a gépjárművet és az autóban tartózkodó személyeket is. Vannak balesetet szenvedett autómentések amik általában darus autómentőt is igényelhetnek a könnyebb munkavégzés miatt is. A darus autómentő egy speciális szerkezet ami a rakfelület és a fülke közé van építve amivel a roncsolódott vagy árokba borult autókat szokták a felépítményre emelni.

Az autómentés időpontja

Az autómentés időpontja-t általában mindenki 0-24 óráig hirdeti hétvégén és ünnepnapokon. Ami valamikor így is van, hogy sikerül autómentőt találni éjszaka vagy ünnepnapokon de néha sajnos nem. Vegyük alapul, hogy sikerrel járunk és karácsony-kor 22 órakkor van aki felveszi a telefont és hajlandó dolgozni. Azt tudni kell, hogy ezek a munkaidőn kívüli időszakok drágábbak. Itt jön a kérdés, hogy mennyivel számolnak drágábban egy autómentést munkaidőn kívüli időszakban.