Az autószállítás leggyakoribb problémái és megelőzései

Az autószállítás leggyakoribb problémái és megelőzései

Az autószállítás sokaknak elég bonyolult dolognak tűnhet manapság pedig nem abszolút nem az. Viszont akadhatnak nehézségek és problémák bármennyire is gondosan tervezzük meg a folyamatot. Az alábbi blogbejegyzésben ismertetünk néhány általában felmerülő akadályba ütköző tényezőket amik befolyásolják az autószállítás és a fuvartevékenység mentetét és néhány megoldást.

Késések:

A legjellemzőbb problémák az autószállítás során a késések. A késéseket több minden is befolyásolhatja mint például közlekedési baleset, szervezetlenség vagy műszaki meghibásodás. A közlekedési balesetet és a műszaki meghibásodást nyilván nem kell részletezni, hogy mit jelentenek viszont a szervezetlenségre térjünk ki egy kicsit. A fuvarozásban és nem csak a külföldi autószállításra gondolok hanem úgy amblokk az egész tevékenységre nagyon sokszor előfordul hogy a rakományok nem vehetőek fel a megbeszélt időpontban mert vagy nincsenek kifizetve vagy még hiányoznak papírjaik ami a szállításhoz szükségesek. Ezekre a problémákra nagyon sokszor a helyszínen szembesülünk amit előre nem közölnek a fuvarozóval.

Az autószállító cégeknek fontos a jó hírnév és a kellemetlen helyzetek elkerülése. Célszerű közölni a megbízóval a várható felrakodást, hogy a kereskedésnek előre tudja jelezni az érkezést és a megfelelő meghatalmazásokat eltudja neki küldeni az autó átadáshoz. Miután sikerült a rakodás azt jelezzük a megbízónak és próbálunk egy lerakási időt tól/ig mondani, hogy mikorra várható az érkezés.

Sérülések az autón:

Az autószállítás során elég gyakori probléma a sérülés. A sérülések keletkezhetnek rakodás során vagy közúti baleset miatt is. Ha rakodás során keletkezik sérülés az autón azok általában horzsolások szoktak lenni a lökhárítón vagy ajtó élében kinyitáskor. Az autószállító cégek rendelkeznek CMR rakománybiztosítással de nem mindenkinek fizet a biztosító részleges sérülésekre. Érdemes olyan céget keresni ahol kiterjed a komplett rakományt ért balesetre illetve a részleges sérülések megtérítésére is. Amire nem terjed ki az alap CMR rakomány biztosítás az a természeti katasztrófa és a kavics felverődés. Külön egy utas biztosítást lehet kötni a tulajdonosnak de az nem a fuvarozó felelősége mert nyitott áruszállítással érkezik a gépjármű.

Kommunikáció hiány:

A kommunikáció hiánya az autószállító cég és a megbízó között gyakran előforduló probléma. Az adott kérdésekre fontos a gyors válaszadás az ügyfél részére szóban vagy írásban. Ennek hiányában az autószállító cég veszít a hitelességéből és könnyen elveszíthetjük a megbízást.