Gyűjtő autószállítás visszfuvarban

Gyűjtő autószállítás visszfuvarban. Autóim és partnereim hetente járnak Nyugat-Európába autószállító kamionokkal és kisteherautókkal. Álltalában az esetek nagyrészében Magyarországról tudunk kivinni Németországban, Hollandiába és Belgiumba új vagy használt autókat. A külföldi autókereskedő megveszi Magyarországról az autókat és Németországban tovább értékesíti őket aminek a neve “reexport“. Részben nekik köszönhető, hogy tudunk szállítani új autókat Magyarországról. Jó esetben 1 felrakó és 1 lerakó szokott lenni a kisautószállítóknál (3db), az autószállító kamionoknál nem kizárt, hogy több lerakós a fuvarfeladat.

Miért jó a gyűjtő autószállítás visszfuvarban?

A visszfuvaros autószállítási lehetőséggel egyre többen élnek. Ami nem csoda mert jóval olcsóbban hazatudunk hozni 1 vagy akár 3-6-8 autót is mert nem kell oda-vissza kilóméter díjat kifizetni a fuvarozónak mert jó esetben kifele már van munkája. Ezért költséghatékonyabbak tudunk lenni.

Mi a hátránya a visszfuvarnak?

Ha 1 autószállításáról van szó amit visszfuvarban kellene Magyarországra szállítani ha nincs szerencsénk akkor logisztikailag nehezebb a feladat. Miért mondom ezt? Azért mert az esetek nagy részében nagyon nehéz összeszervezni úgy egy túrát egy autószállítónak, hogy 1 helyen legyen a kifele szállítandó autó és a visszfuvaros szállítmány. Időben, hogy jól összetudjunk szervezni egy komplett autószállítmány rakományát kifele és hazafele az időben 1-2 hetet igényel. Ez a direktfuvarral és a körfuvarral szemben kicsit több időt vesz igénybe de kedvezőbb az ár. Nagyon sok autókereskedő ha visszfuvarban szeretné az autóit szállítatni akkor már tudja, hogy jó árat fog kapni de időben 1-2 hét mire az autói megérkeznek a megbízó által megadott címre. Vannak kivételek amikor például 1 autót valamiért nem tudunk felvenni Németországban (autó dokumentum-ai hiányoznak vagy a műszaki állapota nem megfelelő) akkor ha aznap vagy rákövetkező nap az adott környéken járunk feltudjuk venni és visszfuvaros árban szállítjuk.

Az adott országokból vállalunk visszfuvaros autószállítást:

Köszi, hogy elolvastad. Ha tetszett ez a blogom olvasd el a többit is!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top